Teminiai maršrutai ir orientaciniai žaidimai

Kviečiame išbandyti pramogų organizatorių „Čiulba ulba“ teminius maršrutus ir orientacinius žaidimus. Šie  maršrutai ar orientaicniai žaidimai patiks tiek jaunam, tiek vyresniam pramogautojui. Tad nieko nelauk ir išbandyk!

Teminis maršrutas: „Čiulba ulba“ gastronominis maršrutas Birštone“

Birštono kurortas garsėja ne tik ypatingais mineralais, Nemuno vingiais, įkvepiančia gamta ir ypatingai švariu oru, bet ir savo gastronomijos tradicijomis. Todėl kviečiame išbandyti „Čiulba ulba“ gastronominį maršrutą Birštone“, leistis į skonių, skritingų tekstūrų, atradimų, kulinarijos istorijų, linksmų pasakojimų kupiną kelionę. Atraskime kulinarinį Birštoną ir mėgaukitės gastro kelione!
Pagal savo skonį ir kainą, dalyviai galės pasirinkti maršrutus: „Po gardų kąsnelį“, „Atradimų skoniai Birštone“, „Birštono gurmanai“.
Gastronominių maršrutų dalyviai turės išspręsti su Birštono kulinarijos istorija susijusias užduotis, sužinos, ką mėgdavo šeimoje gaminti žymūs to meto žmonės – prezidentas Smetona, Balys Sruoga, Juozas-Tumas Vaižgantas, koks buvo dietinis maitinimas ir kokiais principais vadovavosi tarpukario šeimininkės…
Dalyvausite orientaciniame žaidime, pažinsite svarbiausius Birštono istorinius, turizmo, kultūros objektus, kurie susiję su gastronomija, kulinarija Birštone. Žinoma, visų dalyvių laukia ir maisto degustavimas, ragavimas jaukiuose Birštono restoranuose ir kavinėse – skanausime ir itališką virtuvę, ir Birštono pasididžiavimą šamą, ir, žinoma, vegetariškus, dietinius kurorto patiekalus. Ar pasirengę gastro atradimų kelionei?

Gastronominis maršrutas „Kalėdų gardėsiai“

Tai gastronominis maršrutas, specialiai sukurtas šventiniam laikotarpiui. Kai mūsų klausia, kokia populiariausia pramoga Birštone, drąsiai rekomenduojame gastronominius maršrutus. Skoniai, kvapai ir maisto istorijos susilaukia didelio susidomėjimo.
Maršrute:
🌟Trys degustacinės stotelės: desertas, žiemiškas gėrimas ir Kalėdinis karštas patiekalas.
🌟Kalėdinės istorijos
🌟Pasivaikščiojimas papuoštame Birštone su stotelėmis, kuriose galėsite susišilti.
🌟ir kitos mielos detalės padedančios įžiebti kalėdinę dvasią.

Priimame rezervacijas gruodžio ir sausio mėnesiams.
Galime paruošti dovanų kuponą – puiki dovana nuotykių išsiilgusiems gurmanams!

Teminis maršrutas: „Kauno ženklai Birštone“

Birštonas ne tik artimiausias kurortas, esantis šalia Kauno. Birštoną su Kaunu jau nuo seno sieja daugiau nei draugystė. Susipažinę su istoriniais faktais, išgirdę įdomių birštoniečių ir kauniečių pasakojimų apie Birštoną ir Kauną, nutarėme sukurti teminį maršrutą „Birštonas kauniečiams arba Birštonas myli Kauną“. Tai, ką vadiname „daugiau nei draugystė“, tarp Birštono ir Kauno, prasidėjo dar Vytauto Didžiojo laikais, kai Birštone, Vytauto kalno papėdėje, Vytautas Didysis suteikė Kaunui Magdeburgo teises. Šis faktas buvo tik vienas iš daugelio, tapęs įkvėpimu „Čiulba ulba“ komandai sukurti ir pakviesti dalyvauti kelionėje, teminiame maršrute „Birštonas myli Kauną“.
Šis maršrutas skirtas birštoniečiams, kauniečiams, o ir visiems tiems, kas myli Birštoną, myli Kauną, ir juos abu. Pasirinkę šį pažintinį maršrutą, keliaudami po Birštono istorines vietas, kultūros, turizmo objektus, sužinosite įdomiausių faktų ir istorijų apie Birštono ir Kauno „draugystę“.
Intriguojame ir dalinamės keliomis užuominomis: abiejuose miestuose nenustebkite, kad rasite paminklus Vytautui Didžiajam, susipažinsite su paslaptinga prelato K. Olšausko gyvenimo ir meilės istorija, kuri sieja Birštono kurortą ir Kauno miestą, išsiaiškinsite, kaip su abiejų miestų istorijomis susijęs tarpukario „reklamos virtuozas“ Mstislavas Dobužinskis, būsite pakviesti surasti vandens stichijas simbolizuojančius fontanus. Kauniečiai atras įkvepiančias skulptūras, kurių autorius sieja meilė Birštonui ir Kaunui, o birštoniečiai galės sužinoti spalvingas vienų žymiausių visų laikų moterų Lietuvoje — Barboros Radvilaitės Bonos Sforcos, Sofijos Smetonienės — gyvenimo istorijas…Kurios, beje, taip pat gražiai susijusios su Birštono meile Kaunui ir Kauno Birštonui.
Jeigu esi kaunietis ir myli Birštoną, arba esi birštonietis ir esi įsimylėjęs Kauną, šis maršrutas skirtas Tau! Esame tikri, šis maršrutas tik dar labiau sustiprins birštoniečių ir kauniečių draugystę ir įžiebs meilę tarp miestų!
Maršrutą NEMOKAMAI galima išbandyti persisiuntus ULBA GO programelę.

Teminis maršrutas: „Kurortinės istorijos“

Pagal senovines kurorto pastatų ir vietų nuotraukas, turite išsiaiškinti, kur nuotraukose vaizduojamos vietos yra Birštone šiuo metu. Galėsite pasijausti tikrais detektyvais, nes kiekviena maršruto stotelė papasakos savo intriguojančią istoriją.
Maršrutas vykdomas per programėlę ULBA GO.

Orientacinis žaidimas „Istorinis Birštono orientacinis“
Ar gerai pažįstate Birštoną? O gal norite su juo susipažinti artimiau? Savo istorijas jums papasakos čia buvę arba vis dar kurortą puošiantys pastatai, „kalbantys“ iš senovinių istorinių nuotraukų. Nors nuotraukos ir juodai baltos, tačiau šiuose pastatuose vyko labai spalvingas gyvenimas. Čia šurmuliavo ir sveikatintis atvykdavo garsiausi Lietuvos asmenys: Sofija Smetonienė, Juozas Tumas – Vaižgantas, net ir Balys Sruoga, būdamas čia, parašė memuarinę knygą „Dievų miškas“. Taigi, ar atrasite senovinėmis nuotraukomis užkoduotas vietas šiandieniame Birštone? Užduočiai palengvinti jums duodamos  trys užuominos. Jeigu galite atspėti vietą, nepanaudoję užuominos, surinksite daugiau taškų. Jūsų tikslas yra surasti visas paslėptas vietas ir jose nusifotografuoti, kitaip tariant, padaryti visos komandos asmenukę. Ne paslaptis, kad Birštonas – labai svetingas, ir kartu intriguojantis kurortas, kai kuriuose punktuose gali laukti ir netikėtos užduotys.

Orientacinis žaidimas „Aktyvus Birštonas“
Dažniausiai Birštonas asocijuojasi su ramiais pasivaikščiojimais pakrante, gaiviu pušyno oru ir raminančiu perlinių vonių burbuliavimu sanatorijose. Tačiau energingiems nuotykių ieškotojams mes norime parodyti visai kitą Birštono pusę! Derinant aktyvią fizinę veiklą su proto mankšta, sprendžiant logines ir netikėtas kūrybines užduotis, patirsite nuotykius ir dar geriau pažinsite savo komandos draugus. Įsitikinome, kad žaidimas įdomus tada, kai lieka šiek tiek netikėtumo, todėl žaisdami žinosite vieną – dvi stoteles į priekį, o kur nuves visas maršrutas – čia paliksime intrigą. Kiekvienoje užduotyje nurodoma, kokiu būdu bus gaunama kita užduotis. Viso žaidimo metu, turėsite žaidimo koordinatorių, kuris jums siųs užduotis ir teiks užuominas, jei kartais to prireiktų. Azartui sužadinti rekomenduojame žaisti keliomis komandomis. Žaidimas vyksta pėsčiomis arba dviračiais – renkatės jūs. Mūsų komanda kiekvienais metais kuria vis kitas aktyvias užduotis, tad galite būti tikri, kad šio maršruto dar nebūsite išbandę! Ar pasiruošę Birštoną pažinti įdomiai ir aktyviai?

Orientacinis žaidimas „Banginukas“ su QR kodais
Interaktyvaus orientacinio žaidimo metu Tavęs laukia garsinės ir vaizdinės užuominos su QR kodais, intriguojanti detektyvinė istorija, netikėtos užduotys, lankymasis gražiausiose ir netikėčiausiose Birštono kurorto vietose. Pažadame intrigą, azartą, netikėtą istorijos pabaigą… Išduosime paslaptį, kad pagrindinis detektyvo istorijos veikėjas – vienas iš Birštono simbolių. Tapk detektyvu, padėk išnarplioti detektyvinę Birštono istoriją! Šį žaidimą galima išbandyti pėsčiomis arba dviračiais.

Įsigijimo taisyklės:
Papildoma informacija: paslaugos pobūdis, trukmė ir kaina priklausys nuo Jūsų pageidaujamo laiko, žmonių skaičiaus. Susisiekite su mumis ir išrinksime Jums labiausiai tinkančią pramogą!